![]() |
Çiğ Köfte-Yemek Tarifleri
Çiğ Köfte tarifi 250 gr. hiç yağı olmayan dana kıyması 2 Su bardağı köftelik ince bulgur 2 Adet orta boy kuru soğan 1 Çorba kaşığı acı biber salçası 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Demet maydanoz 4 - 5 Yaprak marul # Bulgur bir tepsiye alınır, 1 su bardağı su ile 10 dakika ıslatılır. # Soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, tuzla beraber ıslanmış bulgura eklenir. # Bir süre bulgur ve kuru soğan yoğurulduktan sonra biber salçası ve kimyon eklenir, biraz daha yoğurulur. # Bu karışıma yağsız kıyma katılır 30 - 35 dakika iyice özleşene kadar yoğrulur. # En son ince kıyılmış maydanoz eklenir, maydanoz da karışıma homojen olarak iyice dağılınca yoğurma işlemi tamamlanmış olur. # Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, parmak arasında sıkılarak şekil verilir. # Servis tabağına alınır, marul eşliğinde servis yapılır. Not: Yoğurma sırasında bulgurun kuru kaldığı hissedilirse, eller ıslatılarak yoğurma işlemine devam edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.