![]() |
Oktay Usta Fıstıklı Kebap Tarifi , Oktay Usta Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır
Oktay Usta Fıstıklı Kebap Tarifi , Oktay Usta Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır Malzemeler : 300 Gr. Kuzu Satır Kıyması 50 Gr. İç Yağı 2 Çorba K. Yeşil Fıstık Tuz Karabiber Garnitür İçin: 1 Kavanoz Közlenmiş Patlıcan 1 Kavanoz Közlenmiş Kırmızı Biber 1 Tutam Maydanoz 3 Diş Sarımsak Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı : Kuzu etini ve içyağını satırla ince ince kıyın. Elde ettiğiniz satır kıymasını geniş bir kaseye alın. İçine tuz, karabiber ve fıstık ekleyip iyice yoğurun. Şişlere geçirin.Garnitürü hazırlarken; közlenmiş patlıcanı ve kırmızı biberi doğrayın. Maydanozu ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Karıştırma kabında hepsini karıştırın. Tuzunu karabiberini ve zeytinyağını da ilave edin. Şişlere geçirdiğiniz etleri ızgarada pişirin. Servis tabağına önce garnitürü dökün. Üzerine pişen şişleri yerleştirin. Dilerseniz tabağın kenarlarını yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.