![]() |
Tantuni-Yemek Tarifleri
Tantuni-Yemek Tarifleri Malzemeler • 500 gr. dana biftek • Kimyon • Kekik • Pul kırmızı biber • Tuz • 30 gr. terayağ Tarif Eti keskin bir bıçakla çok ince kıyın. Demir veya yapışmaz yüzekli bir tavayı hafifçe yağlayın. Tavanın büyüklüğüne göre eti ikiye veya dörde ayırın. Kızdırdığınız tavaya her seferinde bir miktar et koyup, devamlı karıştırarak çok kuvvetli ateşte 5 dakika kavurun. Etlerin tamamını bu şekilde pişirdikten sonra kimyon, kekik, pul kırmızı biber ve tuz serpip servis yapın. |
Tantuni-Yemek Tarifleri
sadece dana biftek Kimyon Kekik Pul kırmızı biber Tuz ile fazla lezzetli olmaz içine biraz maydonoz, biraz domates koyacaksın ki tadı anca öle çıkar yanında da turşu bu saydıklarını içine kolayarsan kuru kuru gelir tadı çıkmaz |
Tantuni-Yemek Tarifleri
Tantuni Oktay ustanin tarifi Malzemeler:
Hazirlanisi: 1 kg.kuzu etini küp olarak kesin.Daha sonra tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 1 kg.kuzu etini ilave edin.Etler sulanıp suyunu çekicek.Etler suyunu çekince pişirmeye devam edin.1 adet soğanı yemeklik kesin.4 adet domatesi küp olarak kesin.4 adet biberi kesin. Lavaş ekmeğini içine tantuni etini alın.Etin üzerine soğan domates biber ilave edin.Üzerine tuz,karabiber pulbiber ilave edip lavaşı sarın.Servis tabağına tantuniyi ilave edip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.