ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alevli Pastırma Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933046)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:44 AM

Alevli Pastırma Nasıl Yapılır
 

Alevli Pastırma Nasıl Yapılır

Pastırma dilimlerini birbirlerinden ayırın. Çemenlerini ayıklayın, bir tabağa dizin ve sofraya koyun.

Malzemeler

50 gram yağlı pastırma,

3 yemek kaşığı rakı.

Pastırma dilimlerini birbirlerinden ayırın. Çemenlerini ayıklayın, bir tabağa dizin ve sofraya koyun. Rakıyı bir cezveye koyarak kaynatmadan ısıtın. Sıcak rakıyı sofraya getirip pastırmaların üzerinde gezdirin. Tutuşturun. Alevler sönünce soğutmadan yiyiniz. Pastırma dilimleri ince ve kıvrılmış halde ise daha az rakı yeterli olabilir. Alevlemeyi kibrit ile yaparsanız kibritin ecza kokusu sinebilir. En doğrusu bir kağıt tutuşturup rakıyı yakmaktır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.