![]() |
Oduncu Böreği Nasıl Yapılır
Oduncu Böreği nasıl yapılır. Oduncu Böreği tarifi Malzemeler : 10 adet mantar 1 adet havuç 5 adet taze soğan 1/3 paket soya filizi 3 çorba kaşığı soya sosu 3 adet yufka 1 su bardağı soya yağı Yarım su bardağı su 1 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu Tarif : Havucu kazıyıp, yıkadıktan sonra rendeleyiniz. Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayınız. Teflon tavaya soya yağının yarısını koyunuz. Sebzeleri 3 çorba kaşığı soya yağında kavurunuz. 3 çorba kaşığı soya sosunu ilave ediniz. Tencereyi ocaktan alınız. Küçük bir kasede soya yağının kalanını, yarım su bardağı su ve 1 adet yumurta sarısını çırpınız. Yufkaları üçgen biçiminde kesiniz. Yumurtalı harcı kestiğiniz üçgenlerin içine iyice yayınız. Kesilen yufkanın geniş tarafına sebzeli harcı koyunuz. Sigara böreği gibi sarınız. Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayınız. Önceden ısıtılmış 180 oC' li fırında kızarana kadar pişiriniz. Sıcak olarak ervis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.