![]() |
Ümit Usta Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi
YULAFLI KARADENİZ KURABİYESİ Ümit Usta 125 gram Teremyağ 120 ml sıvıyağ 180 gram tozşeker 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 8 çorba kaşığı yulaf ezmesi Alabildiğince (400 gr kadar) un Tozşekere, sıvıyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını katıp, iyice çırpalım. Yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edip, 2 dakika daha çırptıktan sonra, 4 çorba kaşığı yulaf ezmesini ve yeterince unu ilave edelim. İyice karıştırıp, yoğurduktan sonra, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım. Üzerine hafifçe bastırıp, 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar hazırlayalım. Hamurların bir yüzünü kalan yulafa bulayıp, yulaflı kısım üstte kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine üç parmak ara ile dizelim. Önceden ısıttığımız 160°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, ılık veya soğuk olarak servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.