ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ümit Usta Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931825)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:14 PM

Ümit Usta Yulaflı Karadeniz Kurabiyesi
 

YULAFLI KARADENİZ KURABİYESİ

Ümit Usta

125 gram Teremyağ

120 ml sıvıyağ

180 gram tozşeker

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

8 çorba kaşığı yulaf ezmesi

Alabildiğince (400 gr kadar) un

Tozşekere, sıvıyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağını katıp, iyice çırpalım.

Yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edip, 2 dakika daha çırptıktan sonra, 4 çorba kaşığı yulaf ezmesini ve yeterince unu ilave edelim.

İyice karıştırıp, yoğurduktan sonra, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım.

Üzerine hafifçe bastırıp, 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar hazırlayalım.

Hamurların bir yüzünü kalan yulafa bulayıp, yulaflı kısım üstte kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine üç parmak ara ile dizelim.

Önceden ısıttığımız 160°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.