![]() |
Ümit Usta Anasonlu Kurabiye Tarifi
ANASONLU KURABİYE Ümit Usta 4 su bardağı un 2 tatlı kasığı anason 3 adet yumurta 1 su bardağı ceviz içi 2 su bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 250 gram Teremyağ Büyükçe bir kaseye, Teremyağını, yumurtaları, cevizleri, unu, kabartma tozunu ve anasonu katıp, elimize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım. Hamuru, yağladığımız tepsiye iyice yayalım. 175°C'li fırında pişirelim. Üstü pembeleşince fırından çıkarıp, ılıkken parmak şeklinde keselim. Ters yüz edelim ve tekrar fırına verip, çok fazla kızartmadan pişirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.