ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Ve Lezzetli Milföy Pizza Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931289)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:43 AM

Kolay Ve Lezzetli Milföy Pizza Tarifi
 

Kolay Ve Lezzetli Milföy Pizza Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
8-9 adet kare milföy hamuru (kişi başı 1 adet)
7-8 adet zeytin ya da 2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 adet domates
2 adet yeşil biber
20-25 adet zeytin
1 tatlı kaşığı salça
Rendelenmiş kaşar peyniri
isteğe göre 2 adet sosis
1 adet yumurta sarısı
margarin (tepsiyi yağlamak için)
Yapılışı:
1- Dondurucudan milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgaha dizin. 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini yarım santimlik şeritler halinde boyuna dilimleyin.
2- Yumuşayan milföyleri yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız milföy şeritlerini her milföyün kenarına (her milföy için 4 tane) kare çerçeve gibi kapatacak şekilde dizin.
3- Hazırladığınız milföylerin ortasına biraz su ile açtığınız salçayı fırça yardımıyla sürün. Domates,biber,sosis ve zeytini dilimleyin.
4- Sürdüğünüz salçalı sosun üzerine kaşar peyniri serpin, domtes, zeytin ve biberi (isteğe göre sosisleri) paylaştırın.
5- Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 200 derece önceden sısıtılmuş fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İster sıcak isterseniz soğuk servis yapın.

mutfaksirlari




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.