![]() |
Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
Lahana Dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1adet lahana, 500gr kıyma, 1bardak pirinç, 2adet soğan, 50gr margarin, 1demet maydanoz, 1bardak su, 50gr tereyağı, kırmızı pul biber, tuz-karabiber HAZIRLANIŞI Lahananın dış yapraklarını soyup tepesini kesin içini oyun Pirinci yıkayın Soğanı doğrayın, maydanozu kıyın Margarini eritip soğanı kavurun, önce kıymayı sonra da pirinci ekleyip pişirin Ocaktan alırken maydanozu ve baharatı katıp karıştırın Bu harç ile lahananın içini doldurun Derin bir tencere içine alıp 1bardak su katın, kısık ateşte pişirin Servise sunarken tereyağını eritin kırmızı pul biber serpin Bu sosu üzerine yedirin |
Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
SARIMSAK SOSLU PİLİÇ BUT Malzemeler 4 adet derişiz piliç but (400 gr) ÜZERİNİN HARCI İÇİN 3 dilim ekmek içi 6 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tane karabiber 3 adet maydanoz kökü Tuz SARIMSAK SOSLU PİLİÇ BUT TARİFİ Ekmeği, havanda iki çorba kaşığı su ile macun haline getirin.Sarımsak, maydanoz, karabiber ve tuzu iyice kanşorın veya blender'a koyarak ezin.Macun haline getirdiğiniz ekmek içi harcı ile sarımsaklı harcı karıştırın.Piliç budarın üzerini bu harç ile kaplayın. Izgarada ters düz ederek pişirin. Yeşilliklerle süsleyerek servis edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.