![]() |
Marul Dolması-Yemek Tarifleri
Marul Dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1adet marul, 1adet soğan, 1adet domates, 1fincan pirinç, 100gr kıyma, 3kaşık sıvıyağ, ½ bardak su, tuz-karabiber HAZIRLANIŞI Marulu yıkayın yapraklarına ayırıp 5dk haşlayın soğuk suya yatırın Soğanı ve domatesi doğrayın Pirinci yıkayın Kıymaya; soğan, domates, pirinç ve baharat katıp yoğurun Marulu iyice süzün, aralarına harçtan koyup asma gibi sarın, tencereye dizin Üzerine yağ ve su ekleyerek kısık ateşte yarım saat pişirin |
Marul Dolması-Yemek Tarifleri
NTAR SOSLU TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler 4 adet tavuk göğüs eti (dövülmüş) 4 dilim dana jambon 4 dilim taze kaşar peyniri 2 çorba kaşığı margarin 200 gr mantar 1 çorba kaşığı un 1.5 su bardağı süt Tuz, karabiber MANTAR SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ Margarini bir tavada eritin. Tavuk rulolarını yağda etrafları beyazlaşana kadar çevirin ve tavadan çıkarın. Tavadaki yağa mantarları koyun ve mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirip tavadan alın. Aynı tavaya unu koyup 3 dakika pembeleştirin. Yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırarak, soğuk sütü azar azar ilave edin. Mantarları dilimleyin. Tavuk filetoları tezgâha yayıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerlerine birer adet jambon ve peynir dilimi koyup rulo yapın ve kürdanla tutturun.Tuz ve karabiberle tatlandırıp mantar ve tavuk rulolarını bu sosun içine koyun. Ara sıra çevirerek 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Kürdanları çıkarıp servis edin. Sıcak olarak servis edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.