![]() |
Aksaray Usulü Mantarlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Aksaray usulü Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mantarlı Bulgur Pilavı Malzemeler Mantar 16-20 adet Soğan 1 büyük boy Domates 2 orta boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Su 3 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Tarifi Mantarlar yıkanır, ayıklanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır. Domatesler yıkanır kabuğu soyulur ve küçük küçük dopranır yada rendelenir. Tencerede soğan ile yağ pembeleştirilir, mantarlar ilave edilip 2-3 dakika kavrulur ve domates eklenerek karıştırılır. Bulgur konur . 2-3 defa çevrilir ve sıcak su ilave edilerek önce orta sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir. Tencerenin ağzına peçete konur ve kapak kapatılarak 20 dakika demlendirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.