![]() |
Şıhılmahşi - Kilis'ten Yemek Tarifleri
Şıhılmahşi Malzemeler: 1/2 kg. dolmalık kabak 250 yağsız kıyma 2 soğan Domates suyu Çeyrek kaşık salça Karabiber Sıvıyağ Zencefil, muskat, zerdecal Sarımsaklı süzme yoğurt Yapılışı: Önce kabakların içi oyulur ve güneşte biraz bekletilir. Harılanan kabaklar sıvıyağda kızartılır. Kıyma ince ince doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Soğuyunca baharatları konur maydanoz ilave edilir ve kabakların içi bu malzeme ile doldurulur. Biber salçalı domates suyu da kabakların üzerini örtecek şekilde ilave edilir. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurt konularak ikram edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.