![]() |
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması-Yemek Tarifleri
Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 2 dizin kuru patlıcan 1 su bard. su 1 büyük çay bard. zeytinyağı içi için: 2 su bard.pirinç(tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilmiş) 2 büyük soğan 1 tatlı kaş. biber salçası 1 yemek kaş. domates salçası 5 yemek kaşığı nar ekşisi kimyon,karabiber,yenibahar,tuz,nane[*]yarım limon suyuHazırlık[*]patlıcanları yıkayıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Tarifin Hazırlanışı[*]Blendırdan geçirilmiş soğanı,zeytinyağında kavurun,suyu süzülen pirinçler ekleyin.Kavrulunca salçaları ekleyin,baharatlarını nar ekşisini koyun,yarım su bard. kadar su ekleyip pilav demler gibi kısık ateşte ağzını kapatmadan pişirin.Biraz soğuyunca haşlanan patlıcanları bu içle doldurun(çok doldurmayın)doldurduğunuz dolmaları dik olacak şekilde tencereye dizin.Üzerine 1 bardak suyu koyup 2 yemek kaş. kadar zeytinyağı ekleyin,kısık ateşte pişirin( suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz)soğuduktan sonra servis yaparken üzerine limon sıkın. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.