![]() |
23 Yıl Kola Fabrikasında Çalışanından İtiraf
23 yil kola fabrikasinda calisan
birisinin naklettigi ... gelen iddia; malumunuz kola denilen ürünün en temel hammaddesi meyan köküdür, ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan kökünün suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bu özütü sagliga zararsiz hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis... |
belkide o tadı veren farelerdir :))
emeğine sağlık.. |
bende diyom bu lezet nerden geliyo işte buda sorumun cevabı odu galiba vala böle şeyler hep çıkıyo admın haklılık yanıda yok degil ama kim bilir tabi
paylaşım için sagolasın akrdeş |
bu konu daha önce puslu tarafından verilmişti arkadaslar
yinede ellerinize sağlık |
o kadar denetimsiz olduğunu sanmıyorum ama zaten kolayıda sevmiyorum :))
bu arada meyan kökü çok yararlı bir bitkidir |
cola nın hindistanda tarımda böcek ilacı olarak kullanıldıgını biliyormuydunuz peki :)))))))
|
Üstüste beş bardaktan fazla içildiğinde alkol etkisi yarattığı söylenior (Ayyaşlara duyrulur)
|
Bu da diyet kola hakkında(gerçek bir hikaye)
Kola kutularının üzerindeki "soğuk iciniz" yazısı lezzet için yazılmamis.Asağıda Diyet Kola hakkında bir yazı var.Olay ABD'de geçiyor. Ancak bildiğiniz gibi Türkiye'de de bircok kişi diyet Pepsi ve diyet Coca Cola içiyor. Siz de içiyorsanız okuduktan sonra
fikrinizi değistireceğinizden eminim. Lütfen bu yazıyı bütün tanıdıklarınıza gönderin. "2001 yılı Ekim ayında kız kardeşim çok hastalandı. Mide spazmları vardı, dolaşmakta zorlanıyordu, yürümek ise başlı başına bir sorundu. Sadece yataktan kalkmasi bile onu tüketiyordu, o kadar çok ağrısı vardı. 2002 yılı Mart ayında biyopsiler alındı ve 24 değisik ilaç almaya basladı.Doktorlar kendisinde ne olduğunu bulamıyorlardı. O kadar çok ağrısı vardi ve o kadar hastaydı ki, ölmekte olduğunu biliyordu.Hazırlıga basladi. Evini, banka hesaplarını, yaşam sigortasını ve diğer şeylerini en büyük kızının adına kaydettirdi ve küçük çocuklarının en büyük kızı ile birlikte olmalarını sağladı.. Son bir keyif yasamak istiyordu, böylece 22 Mart günü (tekerlekli iskemlede olmak kaydıyla) Florida'ya gitmeyi planladı. 19 Mart günü testlerinin nasıl geçtiğini öğrenmek için kendisini aradim. Testlerde bir sey bulunamadigini, ama kendisinde MS multiple skleroz) oldugunu düsündüklerini, söyledi. Çok sasirdim, sonra bir arkadasimin bana e-mail olarak gönderdigi bir yaziyi hatirladim ve ona sordum: "Diyet içecekler içiyor musun?" "Evet" dedi, o anda da bir tanesini açıp içmek üzere olduğunu söyledi, açmamasını ve diyet meşrubat içmemesini söyledim, bahsettigim yaziyi e-mail ile kendisine gönderdim.Telefon konuşmamizdan 32 saat sonra beni aradı, diyet meşrubat içmeyi bıraktiğini ve yürüyebildiğini, merdiven çıkabildiğini ve adale spazmlarının kaybolduğunu söyledi. İyileşmemişti ama kendisini kesinlikle çok daha iyi hissediyordu. Makaleyi doktorlarına göstereceğini ve eve dönünce beni arayacağini söyledi. Beni aradı, doktoru çok etkilenmişti ve diger MS hastalarını arayarak suni tatlandırıcı (Aspartam) kullanıp kullanmadıklarını soracağını söylemişti. Bir kabuğun içinde diyet mesrubat içindeki 'aspartam' maddesiyle zehirleniyordu ve yavaş yavaş ölüyordu. 22 Mart Florida'ya giderken tek bir hap almisti -bu da zehirlenmeye karsi olan hapti- iyileşme yolundaydi ve yürüyebiliyordu!!! Tekerlekli iskemle olmaksizin!!! Bu makale hayatini kurtarmisti. |
bana inandırıcı gelmedi açıkcası
|
coca colanın fotmulunu ogrendım sanırım (aşırı fare kanı )
|
benimde kolayla aram yok pek içti,klerimde zararsız kan yapar zaten ihtiyacım var:)
|
paylaşım için saol brave
|
Bende sağlık çalışanım kardeş sen boş ver bunları pis olsa ben içmem ama asitli çok içersen miğdeye zarar verir paylaşım için teşekkürler
|