![]() |
Yağmur Ve Gözyaşı
Kahvemi alıp balkona çıkmıştım.Üç gündür yağmur yağıyordu.Sokaklar ,caddeler yağmur sularıyla dolmuştu.Akşama ne pişirsem diye düşünürken,sokağı dinlemeye başladım ....Yağmur....İçinde öyle şeyler barındırıyorduki .Sokakta sağa sola koşuşturan insanlar vardı,evlerine yağmur suları girmesin diye çabalıyorlardı.Vidanjörün sesi hiç kesilmedi sabahtan beri okulun su dolan bordumunu boşaltmaya çalışıyordu.Anonslar geçiuyordu belediye sel baskınlarına karşı halkın tedbirli olmasını istiyorlardı....
Kahvemden bir yudum daha aldım.Sağnak yağan yağmur beni çocukluk yıllarıma alıp götürdü..Yağmur ve gözyaşı...İlçemizde yine bu günkü gibi sağnak şeklinde yağmur yağıyordu ve her yer su altındaydı..İlçenin içinden geçen dere yükselmişti.Ben nasıl olduğunu anlamadımÇocukluk işte ayağımda büyük numara terlikler bir anda kendimi derenin içinde buldum.dere öyle hızlı akıyordu ki beni alıp taaa uzaklara götürmek istiyordu sanki. Herkeste bu gün olduğu gibi bir telaş vardı korkudan bağıramıyordumda bende her şeyden uzaklaşmak istiyordum belki.Vücuduma değen soğuk yağmur suyuyla uyuşmuştu o çocuksu bedenim.her şey bitti derken bir anda bir el uzandı bana doğru.. "- hadi uzat elini " diyordu. bir anlık şaşkınlıktan sonra kendime gelebildim.ve küçücük ellerimi beni kurtarmak isteyen kişiye doğru uzattım.Evet bu insanı tanıyordum .ilçede posta dağıtıcısı amcaydı.Bir anda can geldi uyuşan bedenime ,Ellerimden tutup beni yukarı çekti.Kurtulmuştum..Babam nerdeydi hiç bilmiyorum.Eve götürdüler beni ,ablam çok merak etmişti.elbiselerimi değiştirdi.Ben ...anne.. diye ağlarken hala yağmur tüm şiddetiyle devam ediyordu. Yağmuru gözyaşlarıma benzetirim hep..Yağmaz yağmaz ,ama bir yağdımıydı da sel olur akar.fırtınasız yağan yağmurlar gibi.İçimizdeki hasretin ,özlemin gözlerde buluşması gibi. Bir sevgilinin sevdiğinden ayrıldığında ağlaması gibi Bir haksızlığı önleyemediğinizde kendinize kızıp ağlamanız gibi.. Uzun zamandır görmediğiniz bir dostunuzu karşınızda gördüğünüzde sevinçten ağlamanız gibi Yaradana el açıp yalvarırken döktüğünüz gözyaşyınız gibi Bir anda sağnak yağar yağmur tıpkı şuanda şehre yağan yağmur gibi.... DostÇa KalıN:bomibom3: |