![]() |
Dört Halifeden Vecizeler Sözlüğü
Dört Halifeden Vecizeler Sözlüğü
- Kendini düzelt yoksa halk seni düzeltir. - İyi yönetirsem bana yardımcı olunuz, kötü yönetirsem beni uyarınız ve düzeltiniz. - Yardımı Allah’tan iste, sana O yeter. O’na verdiğin sözü tut, O da isteğini yerine getirsin. - Sevmen aşırı, sevmemen yıpratıcı olmasın! HZ. EBUBEKİR - Allah’a karşı sorumluluk bilincinde olanları dost edin! - Çocuklarınıza, okuma yazmayı, yüzücülüğü, atıcılığı ve biniciliği öğretiniz. - Eminim güçsüzlüğünden, güçlünün hâinliğinden Allah’a şikâyetçiyim. - Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz. HZ. ÖMER - Gönlü, dünya kaygısı karartır, ahret kaygısı ağartır. - Allah’tan korkunuz; çünkü O’ndan kormak insanı her kötülükten koruyan bir kalkandır. - Muhammed’in (s.a.) göğü yağmakta, denizleri dalgalanmakta, çeşmeleri akmakta, dereleri coşmaktadır. - Vallahi, Allah’ın beni doğru yola erdirmesinden sonra, dinime hiçbir karşılık istemedim HZ. OSMAN - Dünyaya kul olan sonsuza dek belâdadır. - Geçici evi onarıp, kalıcı evi bırakana şaşarım! - Esenlik, günahları bırakmadadır. - Affetme zaferin zekâtıdır. HZ. ALİ Ürünün Resimleri: http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Piyasa Fiyatı - 09.09.2012 17,85 TL |