![]() |
Havuçlu Kabak Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Havuçlu kabak salatası
Havuçlu kabak salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram kabak 200 gram havuç 1 adet limon 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları 200 gram yağlı yoğurt 4 yemek kaşığı zeytinyağı tozşeker tuz karabiber Hazırlanışı: Kabak ve havuçları yıkayıp ayıklayın. Her ikisini de ilk önce ince ince dilimleyin. Daha sonra şeritler kesin . Limonu iyice yıkayın, kabuğunu soyup incecik doğrayın. Suyunu sıkın, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Sosu kabak ve havuçlara katın. Taze soğanı ince kıyın. Yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tutam şekerle karıştırın. Sebzelerin üzerine yoğurt ve limon kabuklarını koyduktan sonra sıcak baget veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.