![]() |
Karmen Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Karmen salatası
Karmen salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 500 gram kuşbaşı tavuk eti 200 gram küp doğranmış kırmızı dolmalık biber 8 yemek kaşığı sıvıyağ 200 gram pirinç 200 gram haşlanmış bezelye 80 ml. tarhunlu sirke 100 ml. fındık yağı 2 yemek kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı kıyılmış tarhunotu tuz karabiber Bu salata ile birlikte kızartılmış ekmek dilimleri verebilirsiniz. Hazırlanışı: Önce pirinci haşlayın. Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Tavuk ve dolmalık biberi kızdırılmış sıvıyağda 8-10 dakika kavurup soğumaya bırakın. Pirinç ve haşlanmış bezelyeleri tavuklu karışıma ilave edin. Sirke, fındık yağı, hardal, tarhunotu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi iyice çırpın. Salata malzemelerinin üzerine gezdirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.