ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=782016)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:01 PM

Kremalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
 
Kremalı patates salatası
Kremalı patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi
4 kişilik
420 kalori Malzemeler:

800 gram patates
75 ml. beyaz şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı orta acı hardal
170 ml. sebze suyu
120 ml. sıvı yağ
6 adet yumurta
200 gram donmuş bezelye
1/2 demet ince yeşil soğan
1/2 demet frenk soğanı
100 gram beyaz peynir
1 adet limon
200 gram krema
tuz
biber

Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla, tuzlu suda 25 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve soyun.
Sirke, hardal, 100 ml. sebze suyu, tuz ve biberi genişçe bir kasede çırpın.
Haşlanmış ılık patatesleri karışımın içine doğrayıp karıştırdıktan sonra 30 dakika dinlendirin.
Yumurtaları 8-10 dakika kaynatın, soğuk sudan geçirip soyduktan sonra her birini 8 parçaya bölün.
Dondurulmuş bezelyeleri kısa bir süre kaynar suyun içinde bekletin.
Diriliklerini kaybetmelerine yol açmadan soğuk sudan geçirin. Süzün ve sularından arındırın.
Yeşil soğanlarla birlikte frenk soğanlarını iyice yıkayın ve durulayın. Ardından ince halkalara doğrayın.
Marul göbeklerini yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, iri parçalar halinde kopararak doğrayın.
100 gr. beyaz peyniri çatal yardımıyla ezerek orta büyüklükte parçalar elde edin.
Kremalı sos için: Limonun kabuğunu ince rendeleyin ve suyunu sıkın.
Kalan sebze suyunu, 15 ml. limon suyunu ve limon kabuğu rendesini krema ile birlikte mikserle çırpın.
Karışımı tuz ve biberle tatlandırın.
Hazırladığınız tüm salata malzemelerini kremalı sosla karıştırıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.