![]() |
Borani Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Borani
Borani Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik 95 kalori Malzemeler: kırmızıbiber taze reyhan 30 ml. zeytinyağı tuz karabiber 500'er gr. pancar ve börülce 1'er adet soğan ve domates Türk mutfağının en eski yemeklerinden olan Borani’nin adı bir Pers prensesinden gelmektedir. Hazırlanışı: Soğanı ayıklayıp minik doğrayın. Domatesi blanşe ettikten sonra küp kesin. Pancarların kabuklarını soyun. Tencerede yağı kızdırıp soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulunca pancarları ilave edin. 200 ml. sıcak su ilavesiyle yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Börülceleri 1-2 dakika haşlayıp dikenimsi liflerini ayıklayın. Bütün olarak tencereye domates, taze reyhan ve taze fesleğen yaprakları ile beraber ilave edin. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın. Börülceler yumuşayınca yemeği ateşten alın. Boraniyi ayran ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.