ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781764)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:20 PM

Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Pırasa turşusu
Pırasa turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 60 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:

1.5 kilogram pırasa
1/8 litre beyaz üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı esmer şeker
2 adet acı kırmızı biber
50 gram kapari
50 gram zeytin
60 gram yağda sardalya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet olgun avokado
1 demet tere
2 adet büyük olgun domates
100 gram hindi pastırma
tuz
tane karabiber

Hazırlanışı:
Pırasaların köklerini kesip alın, yeşil kısımlarını ayırıp en üst yaprağını çıkarın. 4-5 cm. uzunluğunda dilimlere kesin.
Sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, esmer şeker, karabiber ve kırmızı biberi 1/4 lt. su ile kaynatıp soğumaya bırakın.
Pırasaları kaynar tuzlu suda 10 dakika blanşe ettikten sonra delikli kepçe yardımı ile çıkarıp bir kaseye alın.
Kaparileri süzün, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, sardalyaların yağını süzdürüp ince ince doğrayın. Kapari, zeytin ve sardalyaları soğumaya bıraktığınız karışımla marine edip pırasaların üzerine dökün ve 6-8 saat bekletin.
Pırasaları bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı dökün. Avokado dilimleri, domates ve pastırma ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.