![]() |
Pırasa Turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pırasa turşusu
Pırasa turşusu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 1.5 kilogram pırasa 1/8 litre beyaz üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı esmer şeker 2 adet acı kırmızı biber 50 gram kapari 50 gram zeytin 60 gram yağda sardalya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet olgun avokado 1 demet tere 2 adet büyük olgun domates 100 gram hindi pastırma tuz tane karabiber Hazırlanışı: Pırasaların köklerini kesip alın, yeşil kısımlarını ayırıp en üst yaprağını çıkarın. 4-5 cm. uzunluğunda dilimlere kesin. Sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, esmer şeker, karabiber ve kırmızı biberi 1/4 lt. su ile kaynatıp soğumaya bırakın. Pırasaları kaynar tuzlu suda 10 dakika blanşe ettikten sonra delikli kepçe yardımı ile çıkarıp bir kaseye alın. Kaparileri süzün, zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, sardalyaların yağını süzdürüp ince ince doğrayın. Kapari, zeytin ve sardalyaları soğumaya bıraktığınız karışımla marine edip pırasaların üzerine dökün ve 6-8 saat bekletin. Pırasaları bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı dökün. Avokado dilimleri, domates ve pastırma ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.