![]() |
Tereyağlı Patatesli Pazı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tereyağlı patatesli pazı
Tereyağlı patatesli pazı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 2 diş sarmısak 1 adet acı kırmızı biber 1 kilogram pazı 20 gram tereyağı 200 ml. kremşanti 1 adet limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı limon suyu tuz karabiber tozşeker Hazırlanışı: Patatesleri soyun, uzulnamasına dörde kesin. Sarmısağı kıyın. Acı biberi uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın, ince kıyın. Pazıyı ayılayıp, yıkayın. Saplarını 3 cm uzunluğunda parçalara ayırın ve yapraklarını ince şeritler halinde kesin. Tereyağını bir tencerede eritin. Patates, sarmısak, acı biber ve pazı saplarını yağda kavurun. Kremşanti ilave edip bir taşım kaynatın. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 15 dk pişirin. Pazı yapraklarını ekleyip ağzı kapalı olarak 8 dk daha pişirin. Limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam şeker ile tatlandırıp hemen servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.