![]() |
Maydanoz Pestolu Brüksel Lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme
Maydanoz pestolu brüksel lahanası
Maydanoz pestolu brüksel lahanası Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzeme Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram patates 1 demet maydanoz 100- ml. zeytinyağı 270 ml. süt 800 gram brüksel lahanası 20 gram dolmalık fıstık 1-2 diş sarmısak 20 gram parmesan peyniri 50 gram tereyağı muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Dolmalık fıstıkları yağsız bir tavada kavurup ince kıyın. Maydanoz yapraklarını ince ince doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp dövün. Hazırladığınız dolmalık fıstık, maydanoz ve sarmısağı rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edip harmanlayın. Brüksel lahanasını temizleyin. Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Ayrı ayrı tencerelerde tuzlu suda kapakları kapalı olarak 30ar dakika haşlayın. Bu arada tereyağını sütün içinde eritin. Brüksel lahanası ve patatesi süzgeçte süzülmeye bırakın. 12 adet Brüksel lahanasını ikiye bölün, bir kenara ayırın. Kalan lahana ve patatesleri bir tencereye alıp sütü üstüne dökün. Hepsini bir patates ezicisi ile ezin. Tuz, biber, muskat ile tatlandırın. Püreyi tabaklara alın, üzerine pestoyu serpiştirin ve yarıya bölünmüş Brüksel lahanası ile servis yapın. Yanında sahanda yumurta sunabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.