![]() |
Ekşili Sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ekşili sebze
Ekşili sebze Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 200 gram havuç 50 gram margarin 20 gram un 150 ml. süt 4 adet yumurta 1 demet maydanoz 30 gram kapari 2 yemek kaşığı sirke 250 ml. et suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın. Havuçları ve kabakları ayıklayıp temizleyin. Hazırladığınız patates, havuç ve kabakları küçük küb şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Doğranmış sebzeleri tencereye koyup orta ateşte 5dk. kavurun. Unu sebzelerin üzerine serpin ve kavurmaya devam edin. Et suyu ve sütü ekledikten sonra kapağını kapatın. 10-15dk. pişirin. Yumurtaları 7dk. haşlayın, soğuk sudan geçirin, kabuklarını soyun. Maydanoz yapraklarını saplarından ayırın, incecik kıyın. Kaparilerin suyunu süzün. Maydanoz, kapari, sirke, 1 fiske tuz ve karabiberi ekleyin. Haşlayıp soyduğunuz yumurtaları ikiye bölün ve sıcak sebze ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.