![]() |
Soğanlı Turta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Soğanlı turta
Soğanlı turta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 adet çırpılmış yumurta 250 gram milföy hamuru 40 gram margarin 75 gram dana jambon 700 gram soğan 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı adaçayı tuz karabiber Jambon yerine mantar kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Milföy hamurunu una bulanmış bir tezgah üzerinde açın ve 24 cm. çapında yerinden çıkabilir tabanlı bir kiş kalıbının içine yerleştirin. Hamurun dibini çatalla delin ardından ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Margarini bir tavada eritip doğranmış jambon ve soğanları içine ekleyin ve 25 dakika kısık ateşte kavurun. Soğanlar kızarmaya başladığı zaman tavanın içine 15 ml. su ekleyin Çırpılmış yumurtaları hazırladığınız soğanlı karışıma ekleyin. Ardından karıştırarak peynir, adaçayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız soğanlı karışımı hamurun üzerine yayın. Önceden 180o C ısıtılmış fırında 20-30 dakika turtanız yeterince sert olana kadar pişirin. Kalıbın içinde soğumaya bırakın. Turtayı soğuk veya ılık olarak servise sunabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.