ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781661)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:37 PM

Elmalı Pazı Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Elmalı pazı sarması
Elmalı pazı sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

1 demet pazı
1 adet elma
1 adet soğan
2 dilim tost ekmeği
40 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet yumurta
350 gram kıyma
200 ml. et suyu
2 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Akdeniz mutfağına özgü bir sebze olan pazıyı her mevsim semt pazarlarında bulabilirsiniz.

Hazırlanışı:
8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın. Ortalarındaki kalın damarlarını çıkartın. Kalanları irice kıyın. Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde doğrayın. Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın. Kıydığınız pazıları 20 gr. yağda 5 dakika çevirin. Tuz, karabiber koyun.
Tost ekmeğini sıkın, pazı, elmanın ve soğanın yarısı, kekik ve yumurtalar ile kıymaya katıp yoğurun, tuz ve karabiberle tatlandırın.
İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın. Sarmaları 20 gr. tereyağında çevirin. Et suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala kalan elma ve soğanları koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.