![]() |
Patlıcanlı Köfte Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Patlıcanlı köfte
Patlıcanlı köfte Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 8 kişilik Malzemeler: 200 gram yama 600 gram patlıcan 150 gram yeşil sivri biber 2 adet soğan 2 adet domates 50 gram tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 5 su bardağı et suyu 125 ml. sıvı yağ tuz Hazırlanışı: Yarmayı « su bardağı sıcak su ve tuz ile yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Patlıcanları alaca ayıklayın. Uzunlaması 4e bölün. Daha sonra 3 cm uzunluğunda kesin, tuzlu suda bekletin. Bierleri 3 cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını eritin. Kıydığınız soğanları tereyağında hafifçe kavurun. Tuz ile tatlandırın. Domatesleri rendeleyin. Biber salçası ile karıştırıp soğana katın ve 2-3 dk pişirin. Et suyunu ekleyin. Et suyu kaynayınca hazırladığınız köfteleri içine atıp 50 dk daha pişirin. Sıvı yağı kızdırıp patlıcanların tamamını bir seferde hafifçe kızartın bir kaba alın. Daha sonra biberleri de aynı yağda kızartın. Kızarmış biber ve patlıcanları kaynamakta olan köfteleri suya ekleyin. 10 dk sonra ateşten alıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.