![]() |
Kırmızı Lahana Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kırmızı lahana graten
Kırmızı lahana graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram kırmızı lahana 300 gram kemiksiz pirzola 700 gram patates 300 gram krema 3 adet karanfil 5 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 tatlı kaşığı tozşeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber çörekotu zencefil Hazırlanışı: Lahanayı dörde bölün orta kısmını keserek alın ve iri iri dilimleyin. Karanfil ve çörekotunu ezin. Sirke, tuz, karabiber ve şekeri lahanaya katıp 3 dakika yoğurun. Lahananın suyunu süzün, suyu bir kenarda bekletin. Lahanayı bir yemek kaşığı sıvı yağda 2 dakika kavurun. 5 yemek kaşığı su, lahananın suyu, zencefil, çörekotu ve karanfili ilave edip orta ateşte ağzı açık olarak 30 dakika karıştırarak pişirin. Pirzolaları parmak kalınlığında şerit şeklinde dilimleyin. Kızgın yağda 5-6 dakika kızartıp çıkartın. Patatesleri soyun ve incecik dilimleyin. Kremayı kaynatın, patatesleri ilave edip 4 dakika orta hararette pişirin, arada etleri karıştırın. Lahanaya etleri ilave edin, hepsini yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine patatesleri dizin. 180ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 40 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.