![]() |
Etli Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Etli lahana
Etli lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 150 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram soğan 750 gram kuşbaşı sığır eti 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 1.25 litre sebze suyu 1 adet lahana 1 adet kırmızı dolmalık biber 1/2 demet maydanoz 200 ml. süzme yoğurt 1-2 tatlı kaşığı kimyon tohumu Hazırlanışı: Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Eti büyük bir tencereye koyduğunuz sıvıyağda iyice kızartın. Aynı tencereye tuz, karabiber ve kırmızıbiber katın. Soğanları ilave edip biraz kavurun. Salçaları ilave edin. Sebze suyunu katın ve üstü kapalı olarak orta ateşte 1 saat 30 dakika pişirin. Bu arada lahanayı temizleyin, dörde bölün ve sap uzantısını kama biçiminde kesip çıkarın. Lahanayı 1 cm. eninde parçalara ayırın. Dolmalık biberi yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp baklava biçiminde doğrayın. Lahanayı tencereye ilave edip 30 dakika daha kaynatın. Biberleri de katın ve 10 dakika daha kaynatın. Kimyon tohumunu tencereye katın. Otlu yoğurdu hazırlamak için maydanozu ince ince kıyın. Yoğurtla maydanozu iyice karıştırın. Tuz ve biber serpiştirin. Etli lahanayı otlu yoğurt ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.