![]() |
İmam Bayıldı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İmam bayıldı
İmam bayıldı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 12 adet minik patlıcan 3 adet kuru soğan 1 baş sarmısak 75 ml. zeytinyağı 2 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 15 gram şeker 3 adet çarliston biber 1/2 demet maydanoz yenibahar tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları, salata soğanı gibi doğrayın. Sarmısakları ikiye üçe kesin. Biberlerin minik doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun, soğan ve sarmısakları şeffaflaşana kadar çevirin. Biberleri, doğranmış domatesleri ve salçayı da tavaya ekleyin. Tuz, şeker ve yenibahar ilave edip 2 - 3 dakika sonra ateşten alın. Patlıcanları alaca soyun. Tencerede suyu kaynatın. Patlıcanları atıp 2 - 3 dakika kaynatın ve süzün. Fırın kabına patlıcanları ortasını yararak yerleştirin. Soğanlı harcı hiç süzmeden ortalarına doldurun. Önceden ısıltılmış 200o C ısıtılmış fırında üstü kapalı olarak pişirin. Maydanozları çok ince kıyın. Servis tabağına patlıcanları dizin, maydanozları serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.