![]() |
Pancar Şnitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pancar şnitzel
Pancar şnitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 2 kişilik Malzemeler: 2 adet iri kırmızı pancar 100 gram kremşanti 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı süt 6 yemek kaşığı haşhaş tohumu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı tozşeker limon suyu acı kırmızı biber tuz karabiber Hazırlanışı: Kırmızı pancarları yıkayın, kaynar tuzlu suda 40-45 dk düdüklü tencerede ise 15 dk pişirin. Kremşantiyi limon suyu ile karıştırın, tuz, acı kırmızı biber, 1 tutam toz şeker ile tatlandırın. Pancarları soyun, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber ekin. 1 dilimi ayırın. Diğerlerini un, çırpılmış yumurta ve haşhaşa bulayın. Sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Pancar şnitzelleri orta ateşte her iki tarafını 2-3 dk olmak üzere çıtır çıtır kızartın. Tabaklara alın, sos ve limon ile süsleyin. Kalan bir dilim pancarı küb şeklinde doğratıp yeşil salataya katın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.