![]() |
Fesleğen Soslu Domates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fesleğen soslu domates
Fesleğen soslu domates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet küçük domates 300 gram arpacık soğanı 6 diş sarmısak 3 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1/8 litre sek beyaz şarap 200 ml. süt kreması 1 demet fesleğen 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri tuz karabiber Hazırlanışı: Domates, soğan ve sarmısakların kabuklarını soyun. Kırmızı biberleri uzunlamasına yarıp çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra incecik kıyın. Margarini ve sıvı yağa tavada ısıtın. Soğan ve sarmısakları koyup orta ateşte pembeleştirin. Kırmızı biberleri katın. Yavaş yavaş şarabı ilave edin. « su bardağı sıcak su ekleyip harlı ateşte karıştırarak koyuca bir kıvam haline getirene kadar pişirin. Kremayı ilave edip, kaynatın. Tuz ve acı kırmızı biberi ile tatlandırın. Fesleğen yapraklarını saplarından koparıp kıyın ve sosa katın. Domatesleri yuvarlak kısımları üste gelecek şekilde ısıya dayanıklı yassı bir kaba dizin. Sosu üzerine dökün, en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden 220c ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 10-15 dk kızartın. Baget ekmeklerle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.