ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781443)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:14 PM

Sebzeli Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Sebzeli gnocchi
Sebzeli gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
Malzemeler:

270 gram patates
1 demet maydanoz
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
400 gram domates veya soyulmuş domates konservesi
1/8 litre et suyu
1 adet defne yaprağı
1 adet yumurta sarısı
30 gram un
4 adet adaçayı
20 gram margarin
muskat
nişasta

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın, soyun, tuzlu suda 20dk. haşlayın. Suyunu süzün, patatesleri ezip soğumaya bırakın.
Bu arada havuç, kereviz, pırasa ve maydanozu yıkayın, temizleyin, küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarmısağı ayıklayın, doğrayın. Sebzeleri sıvı yağda öldürün. Domates ve et suyunu ilave edin. Defne yaprağı, biberiye katıp orta ateşte 30dk. pişirin, tuz ve biber koyun.
Ezdiğiniz patatesleri yumurta sarısı, un, tuz, karabiber, muskat ile karıştırın. Nişasta serptiğiniz tezgahın üzerine 24 cm. uzunluğunda bir rulo yapın. Ruloyu 24 parçaya kesin. Hafif oval form verdiğiniz parçaların üzerine çatalla bastırın. Böylece gnocchileriniz hazırlanmış olur.
Gnocchiyi hafifçe kaynamakta olan tuzlu suya atın ve tencereyi ateşten indirin. 3dk suda bekletin, sonra kevgire çıkarıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
Ada çayını ince ince kıyın. Gnocchilerin her iki tarafını kısa süre yağda kızartın, adaçayı yapraklarını katın. Sebze sosunu tabaklara yerleştirin, üzerine adaçaylı gnocchileri koyun ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.