![]() |
Kabaklı Makarna Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kabaklı makarna graten
Kabaklı makarna graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 250 gram makarna 500 gram kabak 250 gram pırasa 1-2 diş sarmısak 1 demet kekik 3 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 15 gram iç antep fıstığı 4 adet yumurta 250 ml. kremşanti 70 gram taze rendelenmiş parmezan peyniri muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun ve süzün. Kabak ve pırasayı ayıkladıktan sonra « cm kalınlığında kesin. Sarmısağı ezin. Kekik yapraklarını saplarından ayırın. 2 yemek kaşığı margarin ve sıvı yağda büyük bir tavada kızdırın. Kabak, pırasa ve sarmısağı yağda pembeleştirin. Kekiklerin yarısı, tuz ve karabiber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın. Fıstıkları iri kıyın. Yumurtalar, kremşanti ve peynirle iyice karıştırın. Tuz, karabiber, kalan kekik ve muskat ile tatlandırın. 1 litrelik ısıya dayanıklı bir kabı margarinle yağlayın. Makarna ve sebzeler gelecek şekilde kat kat dizin. Yumurtalı karışımı üzerlerine döküp, önceden 220 derece ısıtılmış fırının alttan 2. Rafında 45 dk pişirin. Gerekirse üstünü alüminyum folyo ile örtün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.