![]() |
Mantarli Tepsi Böreği Tarifi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ
Mantarli Tepsi Böreği Tarifi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi . 5 adet yufka . 750 gr mantar . ½ su bardağı sıvıyağ . 3 adet yumurta . 1 su bardağı süt . 2 yemek kaşığı yoğurt . 1 yemek kaşığı tuzot . 2 yemek kaşığı çörek otu . 4 adet kuru soğan http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı Soğanları yemeklik şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. ince kıyılmış mantarları soğana ilave edin ve tuzotu ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Bir yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın. Kalan yumurtaları, Kalan sıvı yağı, sütü ve yoğurdu iyice çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine yufkayı bir kat serin. Fırçayla karışımdan sürün. 3 yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkadan sonra üzerine soğanlı mantarı yayın. Kalan yufkaları önceki yufkalar gibi (karışımı sürerek) üzerine serin. En üste yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.