![]() |
Kadayıflı Tavuk Göğsü Yapılışı- Kadayıflı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kadayıflı Tavuk Göğsü Yapılışı- Kadayıflı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? İçindekiler Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz 1,5 su bardağı tozşeker 125 gr.tereyağ 1 çay kaşığı tarçın Tavuk göğsü için: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker 125 gr.margarin Vanilya Hazırlanışı Tencereye 125 gr.margarini alın üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek 1 dakika kavurun. Un kavrulduktan sonra üzerien 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek çırpıcıyla karıştırıp pişirin.Mümkünse mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada Yarım kg.tel kadayıfı ince olarak kesin ve tavaya alın.Üzerine 125 gr.tereyağ ilave edin ve karıştırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız cevizi ilave edin devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun. Son olarak tarçınını ekleyin. Dikdörtgen bir kalıba tel kadayıfın yarısını zemine alın üzerine pişirdiğiniz tavuk göğsünü ilave edin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerie alın. Soğuk olarak tatlınızı servis edin. NOT: Dilerseniz, kadıyıfı derin dondurucuda 1 saat bekletip çıkardığınız tavanın içine elinizle kırarak atabilirsiniz, bu şekilde çok daha pratik oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.