![]() |
Sakızlı Güllaç - Sakızlı Güllaç Tarifi - Sakızlı Güllaç Nasıl Yapılır Resimli
Sakızlı Güllaç - Sakızlı Güllaç Tarifi - Sakızlı Güllaç Nasıl Yapılır Resimli
Sakızlı Güllaç - Sakızlı Güllaç Tarifi - Sakızlı Güllaç Nasıl Yapılır Resimli http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sakızlı Güllaç Malzemeler: 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası) 2 litre süt 3 - 3,5 su bardağı toz şeker sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu arasına 1 paket sakızlı muhallebi yarım litre süt üzerine nar ceviz Hazırlanması: 1-Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın. 2-Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın. 3-Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.) 4-Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Afiyet Olsun Alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.