![]() |
Sarımsak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sarımsak çorbası
Sarımsak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1.5 su bardağı et suyu 2 adet taze defne yaprağı 200 gram arpacık soğanı 100 ml. zeytinyağı 3 adet yumurta sarısı 1/2 su bardağı beyaz şarap tuz karabiber kekik Hazırlanışı: 4 diş sarımsağı kıyın, sıvı yağda kavurun, yağının süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine çıkarın. Et suyuna aynı miktarda su ilave edip defne yaprakları, soyulmuş arpacık soğanlar, geri kalan soyulmuş sarımsaklarla 12dk. kaynatın. Defne yapraklarını çıkartın, geri kalan malzemeyi blenderda çekin. Zeytinyağı ve kızartma yağını yumurta sarısı ve şarapla iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek yumurta sarısı koyulaşana kadar ısıtın, çorbaya katın. tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine kızarttığınız sarımsak dilimleriyle kekik serpiştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.