![]() |
Tarhana Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tarhana çorbası
Tarhana çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik 200 kalori Malzemeler: 60 gram tarhana 50 gram margarin kırmızı pul biber tuz Evde tarhana yapımı 3 kg. unu kaba koyun. 60 gr. kuru mayayı 75 ml. ılık suda eritin. Una katın. 1 kg. domatesi rendeleyin. 1 kg. taze kırmızı ve 1 kg. yeşil biberi yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Domates, biber ve 1 kg. yoğurdu una katın. Hepsini yoğurup hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Hamuru 1 gün sonra unla yoğurun. Aynı işlemi 2 gün tekrar edin. 3. gün hamuru bir çarşafa küçük parçalar halinde yayın. Kurutun. Sonra elle ufalayıp kevgirden geçirin.. Hazırlanışı: Tarhanayı 250 ml. su ile ıslatıp, 2 saat bekletin. Pişireceğiniz zaman tuz ve 750 ml. su ekleyin ve karıştırın. Kaynayınca altını kısıp 5 dakika pişirin. Kırmızı biberi yağda yakıp kızarmış ekmekle birlikte tarhananın üzerine koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.