![]() |
Hindistancevizli İsırganotu Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hindistancevizli ısırganotu çorbası
Hindistancevizli ısırganotu çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dk 2 kişilik 190 kalori Malzemeler: 1 adet soğan 1 adet ufak patates 10 gram margarin 1/2 diş kıyılmış sarmısak 100 gram ısırgan otu yaprağı 100 gram ıspanak 1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi 2 yemek kaşığı kremşanti tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Soğan ve patatesi soyun, küb şeklinde doğrayın. Yağı bir tencerede eritin, doğradığınız soğan, patates ve sarmısağı katıp hafifçe kavurun. Yıkanmış, iyice suları süzülmüş ısırgan otu ve ıspanak yapraklarını ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 1.5 su bardağı sıcak su, tuzi karabiber ve muskat koyup ağzı kapalı llarak 4-5 dk kaynatın. Rendelenmiş hindistancevizini bir tabağa yağ koymadan pembeleştirin. Çorbayı el blendırı ile püre haline getirip kremşanti katın. Hindistancevizin serptikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.