ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Uğmaç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781014)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:05 PM

Uğmaç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Uğmaç çorbası
Uğmaç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dk
6 kişilik
Malzemeler:

200 gram kuru barbunya
30 gram tereyağı
1 litre et suyu
500 gram un
pul biber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi genişce bir çorba tenceresinde 1 çorba kaşığı tereyağ ve et suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzlayın, biberleyin.
« bardak suyla unu karıştırıp, elinizle iyice ufalayıp küçük hamur parçaları haline getirin. Hamur parçalarını çorbanıza ilave edin, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir sahanda eritin, pul biber ekleyin.
Sıcak olarak , biberli yağdan ekleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.