![]() |
Uğmaç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Uğmaç çorbası
Uğmaç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dk 6 kişilik Malzemeler: 200 gram kuru barbunya 30 gram tereyağı 1 litre et suyu 500 gram un pul biber tuz karabiber Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi genişce bir çorba tenceresinde 1 çorba kaşığı tereyağ ve et suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzlayın, biberleyin. « bardak suyla unu karıştırıp, elinizle iyice ufalayıp küçük hamur parçaları haline getirin. Hamur parçalarını çorbanıza ilave edin, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir sahanda eritin, pul biber ekleyin. Sıcak olarak , biberli yağdan ekleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.