![]() |
Umaç Aş Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Umaç aş
Umaç aş Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 6 kişilik Malzemeler: 200 gram un 40 gram margarin 1 adet soğan 1/2 çay bardağı domates suyu 4 diş sarmısak 1 litre et suyu tuz Hazırlanışı: 50 ml. tuzlu soğuk suya unu katıp parmak uçlarınızla ufalayarak saçaklı tanecikler oluşturun. Et suyunu kaynatıp tuz ile tatlandırın. Küçük hamur taneciklerini içine katıp kaynatın. Soğanı ince ince kıyın. Margarini eritin ve soğanları kavurun. Domates suyunu ilave edin. Her ikisini çorbaya katın. Kaynatmaya devam edin. Sarmısakları ince kıyın ve çorbaya katın. 12-15 dakikada hamur parçaları pişmiş olacaktır. Kaselere alıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.