ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Umaç Aş Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781007)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:06 PM

Umaç Aş Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Umaç aş
Umaç aş Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

200 gram un
40 gram margarin
1 adet soğan
1/2 çay bardağı domates suyu
4 diş sarmısak
1 litre et suyu
tuz

Hazırlanışı:
50 ml. tuzlu soğuk suya unu katıp parmak uçlarınızla ufalayarak saçaklı tanecikler oluşturun.
Et suyunu kaynatıp tuz ile tatlandırın. Küçük hamur taneciklerini içine katıp kaynatın.
Soğanı ince ince kıyın. Margarini eritin ve soğanları kavurun. Domates suyunu ilave edin. Her ikisini çorbaya katın. Kaynatmaya devam edin.
Sarmısakları ince kıyın ve çorbaya katın. 12-15 dakikada hamur parçaları pişmiş olacaktır.
Kaselere alıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.