![]() |
Soğuk Sebze Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Soğuk sebze çorbası
Soğuk sebze çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 50 gram minik soğan 300 gram patates 20 gram margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 200 gram dondurulmuş bezelye 800 ml. sebze suyu 1/2 yemek kaşığı limon suyu 150 gram yoğurt 150 gram sultani bezelye 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları tozşeker tuz beyaz karabiber Sultani bezelye yerine dilerseniz fasulye de kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Soğan ve patatesleri ayıklayıp küb şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ve margarini kızdırın. Soğanları, patateslerle dondurulmuş bezelyelerin ise yarısını koyup hafifçe kavurun. Sebze suyunu ilave edip ağzı açık olarak 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Mikserle püre haline getirin. Tuz, karabiber, limon suyu ve 1 tutam şeker ile tatlandırıp en az 3-4 saat, daha iyisi bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra karışıma yoğurdu karıştırın. Kalan bezelyeleri 10 dakika tuzlu suda pişirin, süzüp soğuk suya tutun. Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayıp baklava şeklinde doğrayın. Tuzlu kaynar suda bezelyeleri 3 dakika, kalan patatesleri ise 4 dakika blanşe edip soğuk suya tutun. Taze soğanın yeşil uçlarını kıyın. Hazırladığınız çorbayı tabaklara boşaltıp üzerlerine blanşe ettiğiniz patates ve bezelyeleri, sultani bezelyeleri ve kıyılmış yeşil soğan uçlarını serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.