![]() |
İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İrmik çorbası
İrmik çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 adet et bulyon 200 ml. domates püresi 175 gram irmik 30 gram tereyağı 125 ml. süt 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Genişçe bir tencereye tereyağını koyup eritin ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak 4 dakika kadar orta ateşte kavurun. Kavrulmuş irmiklere et bulyon, domates püresi ve 75 ml. su ilave ederek kısık ateşte 10 dakika süreyle pişirin. Bir kaseye yumurta sarıları ve sütü koyup çatal veya çırpma teli yardımıyla 1 dakika çırpın. Sonra bu karışımı kaynamakta olan irmikli çorbaya yavaş yavaş ilave edin. 1 dakika daha kaynatın. Üzerine kıtır ekmek serperek sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.