![]() |
Balıklı Salatalık Kavurması
Balıklı salatalık kavurması
Balıklı salatalık kavurması Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı mayonez 150 gram yoğurt 2 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı limon suyu 500 gram levrek fileto 650 gram salatalık 1 adet soğan 2 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Yumurtaları 10dk. haşlayın, kabuklarını soyun, irice kıyın. Mayonez, yoğurt, hardal, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1-2 sap kıyılmış dereotu ile karıştırın. Balığı iri parçalara ayırın, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın. Salatalıkları soyun, varsa çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Soğanları kıyın. Balığı una bulayın, kızgın yağda kızartın. Tavadan çıkartın, sıcak tutun. Salatalık ve soğanı kızartma yağında kavurun, tuz, karabiber ile tatlandırın. Ağzı kapalı olarak 10dk. hafif ateşte pişirin. Balık ve kıyılmış dereotunu katın ve hazırladığınız sosla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.