![]() |
Domates Soslu Karides
Domates soslu karides
Domates soslu karides Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 gram domates 2 adet soğan 1-2 diş sarmısak 50 gram taze zencefil 1-2 adet sivri biber 4 yemek kaşığı margarin 500 gram jumbo karides 1 yemek kaşığı domates salçası 100 ml. sebze suyu 1-2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1/4 demet maydanoz tuz Hazırlanışı: Soğan, sarmısak ve zencefili soyun. Sivri biberleri uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Tüm malzemeyi kıyıp kızgın margarinde karıştırarak pembeleştirin. 1 adet domatesi bir kenara ayırın. Diğerlerini kaynar suya batırıp çıkarın, soğuk suya tutup kabuklarını soyun ve dörder parçaya kesin. Sularını ve çekirdeklerini çıkarın. Etli kısımlarını küb şeklinde doğrayın. Domates salçasını kavurduğunuz malzemeye katıp çevirin. Domatesleri ilave edin. Ağzı açık olarak ve karıştırarak 5-8 dakika pişirin. Sebze suyunu ilave edin, koyulaşana kadar 10 dakika kaynatın. Tuz, limon suyu ve şeker ile tatlandırın. Diğer tarafta karidesleri kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayıp ayıklayın. Maydanozun birkaç yaprağını ayırıp kalanını incecik kıyın ve sosa katın. Ayırdığınız domatesi dörde bölün, çekirdeklerini çıkartıp şeritlere kesin. Karidesleri iyice süzün sosun üzerine koyun. Maydanoz ve domatesle süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.