![]() |
Jöleli Mezgit
Jöleli mezgit
Jöleli mezgit Hazırlama süresi 35 dakika 8-10 kişilik Malzemeler: 12 adet yaprak jelatin 2 adet kırmızı dolmalık biber 100 ml. beyaz üzüm sirkesi 75 gram tozşeker 1 yemek kaşığı taneli hardal 150 gram havuç 2 adet limon 6 adet mezgit fileto 4-5 dal dereotu tuz Hazırlanışı: Jelatini soğuk suda yumuşatın. Kırmızı biberleri uzunlamasına kesip açın, çekirdek kısımlarını çıkarıp küb küb doğrayın. Sirkeyi şeker, taneli hardal ve doğranmış biberlerle bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar 10 dakika kaynatın. Jelatinleri tencereye katın, karıştırarak eritin. 2 adet limonun suyu ve 2 su bardağı su katıp karıştırın. 30-35 dakika soğumaya bırakın. Havuçları temizleyin, küb küb doğrayın ve kaynar suda 3-4 dakika blanşe edin. Havuçları hemen soğuk suya atıp şoklayın, bir kevgirde süzülmeye bırakın. Daha sonra jöleli karışıma katın. Balıkları soğuk suyla yıkayın, kurulayın ve uzunlamasına parçalara kesin. 10 dakika tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Dereotu yapraklarını sapından ayırın. 1.5 lt. hacimli oval bir kalıbın içine jöleli karışımı 1/2 cm. kalınlığında koyun ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Sonra üzerine birkaç parça balık yerleştirin, üzerlerini yine tenceredeki malzemeden biraz dökerek ve dereotu serperek kapatın. Bu işlemi elinizdeki malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Kalıbın üzerini şeffaf bir folyo ile örtün ve en az 6 saat, mümkünse bir gece boyunca, dinlenmeye bırakın. Otlu sos ve baget ekmek ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.