ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dürüm (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=77753)

yesimciwciw 05-18-2009 04:25 PM

Dürüm
 
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 20


Malzemeler

1 Kilo baklavalık un
3 Adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Yarım kilo nişasta
Arasına :
400 gr tereyağı
2.5 Su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için :
1 Kilo şeker
3.5 Su bardağı su


Hazırlanışı
  • Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin.
  • Ortasını çukur gibi açın ve yumurtaları kırın.
  • Tuzu ve suyu ekleyin.
  • Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bir kenarda bekletin.
  • Sonra 12 eşit parçaya bölün.
  • Üzerine nişasta serpin.
  • Elinizle her bir hamur parçasını yuvarlayarak yassı hale getirin.
  • Düz bir zemin üzerinde olabildiğince ince açın.
  • Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.
  • Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına ertilmiş tereyağını sürerek üst üste dizin.
  • Son yufkanın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin.
  • Diğer üç yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fıstıkların üzerine dizin.
  • 2 Adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun.
  • Oklavalar karışılıklı gelecek şekilde yufkaları oklavaya sarın.
  • Ortada buluşan oklavaları, yufkaları buruşturmadan dikkatlice çıkarın.
  • Üçer parmak genişliğinde kesin.
  • Yağlanmış tepsiye rulo katları altta kalacak şekilde dizin.
  • Kalan 6 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
  • Eritilmiş tereyağını üzerinde gezdirin.
  • Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın.
  • Üzerine yağlı kağıt koyun.
  • Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.
  • Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten indirin.
  • Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine dökün.
  • Şerbeti çektikten sonra dürümü servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.