- -
Dürüm
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=77753)
yesimciwciw |
05-18-2009 04:25 PM |
Dürüm
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 20
Malzemeler
1 Kilo baklavalık un
3 Adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Yarım kilo nişasta
Arasına :
400 gr tereyağı
2.5 Su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için :
1 Kilo şeker
3.5 Su bardağı su
Hazırlanışı- Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin.
- Ortasını çukur gibi açın ve yumurtaları kırın.
- Tuzu ve suyu ekleyin.
- Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bir kenarda bekletin.
- Sonra 12 eşit parçaya bölün.
- Üzerine nişasta serpin.
- Elinizle her bir hamur parçasını yuvarlayarak yassı hale getirin.
- Düz bir zemin üzerinde olabildiğince ince açın.
- Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.
- Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına ertilmiş tereyağını sürerek üst üste dizin.
- Son yufkanın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin.
- Diğer üç yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fıstıkların üzerine dizin.
- 2 Adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun.
- Oklavalar karışılıklı gelecek şekilde yufkaları oklavaya sarın.
- Ortada buluşan oklavaları, yufkaları buruşturmadan dikkatlice çıkarın.
- Üçer parmak genişliğinde kesin.
- Yağlanmış tepsiye rulo katları altta kalacak şekilde dizin.
- Kalan 6 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
- Eritilmiş tereyağını üzerinde gezdirin.
- Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın.
- Üzerine yağlı kağıt koyun.
- Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.
- Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten indirin.
- Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine dökün.
- Şerbeti çektikten sonra dürümü servis yapabilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.