| Prof. Dr. Sinsi |
09-06-2012 02:44 AM |
İzgarada Şiş Kebap
Izgarada şiş kebap
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 - 4 adet yeşil biber
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Defne Yaprağı
Hazırlanışı[*]Soğan robotta çekilip bir süzgeç yardımı ile suyu süzülür.[*]Soğan suyu süt ve sirke ile karıştırılır.[*]Etler hazırlanan sütlü karışımda bir gece dinlendirilir.[*]Domatesler dlimlenip, çekirdekleri çıkarılır.[*]Biberler doğranır.[*]Bir gece bekleyen etler şişlere domates ve biberlerle karışık olarak dizilir.[*]Her şişe bir adet defne yaprağı konulur.[*]Izgarada pişirilir.[*]Arzu edilirse pişirme sırasında Kekik de serpilebilir.
|