ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kiraz Reçeli Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720928)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:56 AM

Kiraz Reçeli Tarifleri
 




Kiraz Reçeli
Malzemeler:
  • 2 Kg Kiraz
  • 2 Kg Toz şeker
  • 1/2 Limon
Hazırlanışı:
Kirazlarımızın çekirdikleri çıkartıldıktan sonra, bir tencere içine alınarak, bire bir ölçek şekerini ilave ederiz. Yani bir kilo kiraza bir kg.şeker ölçüsünde.ve sabaha kadar bu şekilde bırakırız ki kiraz kendi suyunu versin diye, arada sırada karıştırmakta fayda var. (Ayrıca su ilave etmeyiz) Suyunu veren kirazlarımızı orta ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatırız. Bu arada 1/2 limonuda içine sıkıp karıştırırız. Arada sırada reçelimizi kıvamını kontrol ederek karıştırırız. İstediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alırız. Soğumaya bırakırız. Soğuduktan sonra kavanozlara alırız. Afiyet şeker olsun.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 02:56 AM

Kiraz Reçeli Tarifleri
 
Sarı Kiraz Reçeli
Malzemeler:
  • 1ölçü beyaz kiraz
  • 1 ölçü toz şeker
  • Yarım ölçü su
  • 1 parça limon tuzu
Hazırlanışı:
Öncelikle kirazlarımızı güzelce yıkarız ve çekirdeklerini tek tek çıkarırız.Çekirdeğini çıkardığımız her bir kirazı suyun içine atarız.Suyun içine atmazsak kirazların rengi koyulaşır.Diğer tarafta su ile birlikte şekeri kaynatırız ve çekirdeklerini çıkardığımız kirazları da şerbetin içine atarız.Pişinceye kadar kısık ateşte kaynatırız.Pişmeye yakın limon tuzunu da ilave ederiz.Kirazlarımız piştikten sonra ocaktan alırız ve soğumaya bırakırız.Soğuduktan sonra kavonuzumuza doldururuz.Afiyet olsun.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.